Co jemy #2 Wege dla mamy i krupnik dla synka
Dla mamy:
Krem z kapusty, idealny, pyszny, a dodatkowo można go zrobić z niewykorzystanej kapusty z dania wyżej;) Smakuje jak młoda kapustka na wiosnę. Znacie jej smak?? Ja uwielbiam.
Myślę, że taki krem będzie jeszcze lepszy na wiosnę i latem kiedy będą młode warzywa. Krem robi się kilka chwil. Chyba nie muszę Wam pisać, że najbardziej lubię szybkie i zdrowe dania. A jeśli są dodatkowo smaczne, to jeszcze lepiej! Przepis znajdziecie tutaj.kilk
Dla syna
Krupnik. Moje dziecko go uwielbia. Robi się bardzo łatwo. Jesli Wasze dzieci mają już zęby ( a przynajmniej więcej niż 2) to nie musicie tak bardzo miksować potrawy. Ze wzgędu jednak na stan uzębienia mojego syna, krupnik miksuje całkiem drobno.
Składniki:
- udko indyka
- liść laurowy
- odrobina soli himalajskiej
- marchewka
-pietruszka
- odrobina lubczyku
-odrobina majeranku
- kasza jęczmienna
Przygotowanie:
1. Gotujemy udko w wodzie z liściem i solą.
2. Obieramy mięso, zostawiamy wywar i wrzucamy do niego warzywa i obrane mięso
3. Dodajemy przyprawy i gotujemy 10 minut
4. Dodajemy kaszę ( na oko; około pół woreczka; zależy jak bardzo chcecie gęstą zupę)
5. Miksujemy wszystko bardziej, bądź mniej, w zależności od preferencji.
Danie możemy przechowywać w lodówce 1- 2 dni maksymalnie!
Smacznego!!!!!
Uwielbiam leczo :)
OdpowiedzUsuńBardzo polecamy tę wersję:)
Usuń